Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '1997'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Calendars

  • Meets, Shows and Events
  • Birthdays

Forums

  • Welcome to ClubPolo
    • News, Updates and Club Information
    • Sign up to the Club Polo Forum - IT'S FREE!!!
    • Upgrade and become a Club Member!
    • Advertising on ClubPolo
  • Club Members Area
    • Members Only
    • Forum discounts, Promotions and more
    • Exclusive Club Members Download Area
  • Technical Forums
    • Technical Help With My Volkswagen Polo
  • Classified Sections - For Sale, Wanted, Exchange Ads
    • Classifieds - Our New System
    • Cars Breaking (For Sale)
  • Members Rides, Projects & Gallery
    • Polo's
    • Non Polo's and other makes
    • Photo & Video Chat
  • Community Discussions & Events
    • The Polo Social
    • Discussion Forums
    • Regional Meets & Shows
    • Club Polo Track Day 2017
  • Sponsored Forums
    • Auto-Glanz Detailing
    • Chris Knott Insurance
    • Prestige Keep Moving Insurance
    • Polo Performance Parts
    • Entrepreneur Traders
  • Website and Forum Problem/Feedback
    • Help and advice on using ClubPolo Forums.

Product Groups

  • The Polo Social 2018
  • Club Polo Membership
  • Club Polo Parts
  • ClubPolo Merchandise
    • Club Polo Gift Packs
  • Sponsor Advertising

Categories

  • Polo Brochures
    • MK1 (86) Polo - 1976 to 1982
    • MK2 (86c) Polo - 1982 to 1990
    • Mk3 (86c) Polo - 1990 to 1994
    • Mk4 (6n) Polo - 1994 to 1999
    • Mk5 (6n2) Polo - 1999 to 2002
    • Mk6 (9n) Polo - 2002 to 2005
    • Mk7 (9n3) Polo - 2005 to 2009
    • Mk7 (6r) Polo - 2009 to Present
    • Other
  • Magazines
    • VW Motoring
    • Advertising
    • Other
  • Technical Guides
    • Workshop Manuals
  • Club Polo Car Info Sheets

Categories

  • Active Reports
  • Archived Reports

Categories

  • Cars for sale - Polo's
  • Cars for sale - Non-Polo's
  • Wheels, Tyres, Suspension and Brakes
  • Engine, Transmission and Exhausts
  • Bodywork, Interior and Trim
  • ICE, Electrical and Lighting
  • Wanted
  • Freecycle
  • Misc (For Sale)

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 3 results

  1. Chrispop

    Polo 1.6 L 6kv2 1997 Saloon

    Starting a fresh thread for my Polo Saloon 1997! Thought it was best as I first debuted it on the introductions thread page I have owned it since October, and have sadly not really had much time (or money mainly) to do anything to it. It's been an awesome daily, and is fun to drive. It really does need work though. I'm going to attach some pictures of it, and update this thread whenever I do anything to it, hopefully you guys will enjoy! Regarding the plans for it, the first thing that needs doing is it's clutch, then sort out it's perishables, then get me some nicer wheels!
  2. Chrispop

    Hello from Norfolk!

    Hello everyone I'm new to the forum, and I've recently bought my first VW (finally!) It's a 1997 Polo Saloon 1.6 L, which I believe to be a 6nk2? An old lady in my area traded it in for a newer model, so I snapped it up as it's been looked after well for the past 20 years! I've never modified my previous cars due to them being a Yaris and a Micra but I've got plans for it already! I'll post progress pictures? See you around!
  3. Hello Everyone, I am hoping that someone on here can help me save my poor P reg Polo. Okay seriously it is a 1997 1.4L Polo CL automatic and has been well looked after but recently has been giving me some problems. So far this problem only happens in the morning and especially in cold/wet weather. Shortly after starting as normal when I come to a stop everything seems fine but as I then try to accelerate the car will judder and stall, it would then take a few minutes to get started again. This has been getting worse for a couple of days until this morning when I was at about 35mph the power started to drop, I fought it for a bit but it eventually cut-out completely. That was the one and so far only time it has happened while actually moving at any speed. After the car has run for 5/10 minutes the problem seems to stop and she will run fine, until the next morning. My car knowledge isn’t great but I am trying to learn, thanks to this forum and Google I have checked: The Battery – at one point when she stalled I noticed the battery light had come on, I cleaned the connectors and ports with Baking Soda and a tooth brush and checked the battery’s volts, before driving in the morning and in the afternoon both were in a good range. Also the cables were in good condition Hoses – checked for any splits or blockages and they look in good condition Carburettor – I read a post on here about it getting clogged, although I didn’t take it out completely I removed the air filter and got a good look at the top half and it looked fairly clean, should I take a closer look? Spark plugs – I haven’t checked these yet but all 4 were changed just a couple of months ago. Coolant – all toped up Oil – recently topped up with “Carlube 15W40” Also it might be important or not but at idle the car sits slightly under 1, I’m not sure if that is normal or relevant but it has done for a long time now. Any help or tips you can provide would be appreciated :)
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy Guidelines