Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Rev'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Calendars

  • Meets, Shows and Events
  • Birthdays

Forums

  • Welcome to ClubPolo
    • News, Updates and Club Information
    • Sign up to the Club Polo Forum - IT'S FREE!!!
    • Upgrade and become a Club Member!
    • Advertising on ClubPolo
  • Club Members Area
    • Members Only
    • Forum discounts, Promotions and more
    • Exclusive Club Members Download Area
  • Technical Forums
    • Technical Help With My Volkswagen Polo
  • Classified Sections - For Sale, Wanted, Exchange Ads
    • Classifieds - Our New System
    • Cars Breaking (For Sale)
  • Members Rides, Projects & Gallery
    • Polo's
    • Non Polo's and other makes
    • Photo & Video Chat
  • Community Discussions & Events
    • The Polo Social
    • Discussion Forums
    • Regional Meets & Shows
    • Club Polo Track Day 2017
  • Sponsored Forums
    • Auto-Glanz Detailing
    • Chris Knott Insurance
    • Prestige Keep Moving Insurance
    • Polo Performance Parts
    • Entrepreneur Traders
  • Website and Forum Problem/Feedback
    • Help and advice on using ClubPolo Forums.

Product Groups

  • The Polo Social 2018
  • Club Polo Membership
  • Club Polo Parts
  • ClubPolo Merchandise
    • Club Polo Gift Packs
  • Sponsor Advertising

Categories

  • Polo Brochures
    • MK1 (86) Polo - 1976 to 1982
    • MK2 (86c) Polo - 1982 to 1990
    • Mk3 (86c) Polo - 1990 to 1994
    • Mk4 (6n) Polo - 1994 to 1999
    • Mk5 (6n2) Polo - 1999 to 2002
    • Mk6 (9n) Polo - 2002 to 2005
    • Mk7 (9n3) Polo - 2005 to 2009
    • Mk7 (6r) Polo - 2009 to Present
    • Other
  • Magazines
    • VW Motoring
    • Advertising
    • Other
  • Technical Guides
    • Workshop Manuals
  • Club Polo Car Info Sheets

Categories

  • Active Reports
  • Archived Reports

Categories

  • Cars for sale - Polo's
  • Cars for sale - Non-Polo's
  • Wheels, Tyres, Suspension and Brakes
  • Engine, Transmission and Exhausts
  • Bodywork, Interior and Trim
  • ICE, Electrical and Lighting
  • Wanted
  • Freecycle
  • Misc (For Sale)

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 4 results

  1. Hello everyone! I've had quite the adventure in the past two years driving this car. It's quite the old car, but I kind of like the character these have. Problems pop up, and go away over time, most of them ignorable, but this one was a nasty surprise. I drive 1995 Ibiza 6K with a 1.4 8v ABD. I know, I know, it's not a Polo 6N but they're very similar so I was hoping if someone would help me here. All of the other SEAT-related forums seem to be just related to the newest cars or just downright dead. No help whatsoever. :/ I once again apologize for it not being a Polo, I just can't find anyone with this specific problem. What happened prior to the problem: The other day, the weather is damp, and the car started oscillating it's revs in a rhythmic way between 750 and 1200 rpm (idle and warm up revs), it is about to stall, but then it gives itself some throttle and goes to 1200 but then stalls to about 750 and throttles itself again until I intervene with a quick blip of the throttle and it goes away. It was odd, and enough to get my attention. After about a month, I decided to reset my ECU, so I disconnect the battery overnight and after 24 hrs I reconnect it and start the car. I let it run and it got down to 750. 10 minutes later, down the road, I stop my car at a stoplight, and it starts oscillating again, I blip the throttle, and it just revs itself to redline! It does not take any throttle input anymore, and I just cut the ignition. I start it up again, and it revs itself again to redline. I was afraid to dump the clutch to see if it would keep going, but I pushed the car to the side of the road and tried to see what was going on. The mechanic replaces the throttle actuator, and it went away for 15 minutes. Second replacement, 600RPM and it was away for 10 minutes, then the 3rd one was okay for 3 weeks. Now, I was having some short-lived fun, where I used full throttle, the car pulled no problem from 2000rpm to 5000rpm. And 2 minutes after that, at a carpark it's idle went from 750 to 1000, and when I tried parking, it again went to redline, same problem, whatever I try (it was wet outside again). When I turn the ignition on, the butterfly valve is wide open, is it supposed to be like that? I've searched high and low for answers, from one forum to the next, 2003 to 2015, I've learned how Monomotronic/Jetronic is supposed to work, what inputs it takes in, how it operates and whatnot. My mechanic has a parts car, so I can get replacements right away, I just don't want to burn a hole in my pocket (it's charred as it is :/) The car sits for 3-5 hrs and the problem goes away, but I'm afraid to make any longer journey in it. Can the actuator even push the throttle body all the way to wide-open? Could the ECU be knackered? I understand that all it takes is a small short circuit between the contacts on the ECU and the actuator goes out all the way, but W.O.T.? No way. I'm lucky it's not an automatic. If anyone can help me narrow down the possible problems, I would be very grateful! I have heaps more info I got from observation research of the car, but no-one had a W.O.T. problem like I do. P.S. The MPG was usually 26, but during winter it drops to 14. Any help with that would be good as well!
  2. So here's my polo again up here with another problem :( Okay been a few days since it's happened so far we've cleaned out the carbs and fuel lines seem to be okay (getting a new fuel filter soon) but when I drive it it just seem to choke with no power at all like its stalling out At idle it's fine runs fine but when you Rev up it builds up but if you keep your foot down it dies out making you take your foot off to stop it from stalling So it sounds like lack of fuel but I'm not to sure as this is my first car I've gone in depth with such as the engine change So if anyone of you polo guys can help it would mean a lot Thanks
  3. Polo 6N -98 1,6 AEE Hello! I'm having a problem where I have no Idle until my car is on normal temp but it only works for about 15 seconds from time to time then the engine stalls, and also my car wont start if i'm not pushing down the throttle pedal. This all happened after an electrical failure in my left hand side aftermarket headlight with crappy connectors. When i turned on the ignition all the lightning in my left hand side headlight was emitting light but very dim or low (low beam, high beam, parking light & angeleyes) so instead of turning it of i started to switch between different lighting setups (like low beam, parking lights only etc.) and on parking lights only it worked perfectly but as i switched to fullbeam my auxillary lamps wouldn't turn off, so i guess there was a short curcuit somewhere... however, as I tried to turn the engine on it just wouldn't start. The starter motor rotates, the engine rotates but it does sound like it's fairl easy to pull around and sometimes it sounds like it wants to starts so badly, like one or two cylinder/s actually ignites. VagCom returns me an error code for Idle motor/regulator so i replaced the throttlebody to a used one just now and I still have the same problem. I did however loosen the hose for the canister purge solenoid valve and then it started and idled normally but I don't think that's the problem. When you start it with the throttle pedal down and keep it at about 1000 rpm you can actually feel a vibration coming from the throttle body itself. Could actually feel it when i reved it by hand from the engine bay too. It comes from the butterfly/throttle When you turn the key to "ON" the throttlebody emitts a dim beeping noise for about 4 seconds and the butterfly makes a clicking noise both at the start and the end of the beeping sequence. The question is... Is there something else than the throttle body that controlls the engine idle? Have I completely toasted the ECU? PS. I did also have an error code on the Oxygen sensor and MAP-Sensor saying singal Intermittent but they did not return as the Idle one did after deletion.
  4. Hi everyone, I'm new to the forum and this is my first post so I apologise for any discrepancies in advance. I drive a 51 plate, Polo 9N, 1.2 three-cylinder, AZQ engine code with 120k miles on the clock. Recently my polo has developed a problem when idling which at first appeared to be intermittent although now has become constant. normally idling at around 8-900 rpm, the rpm would "dip" to around 500 rpm sounding as if the engine was about to stall, at which point the idle would erratically increase to around 1000-1100 rpm and then stabilise again at the norm. This occurs a couple times a minute. Also, my clutch is soon to be on the way out and the clutch bearing makes a huge racket, although when I press the clutch down, the noise goes away and the idle "dips" seem to be less frequent, could there be any connection between the two? Furthermore, I've recently changed the throttle body for another from a scrapy and also bought a new temp sensor as I know that they are a common issue. Any help would be greatly appreciated. Best regards, Yuri
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy Guidelines