Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cold air'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Calendars

  • Meets, Shows and Events
  • Birthdays

Forums

  • Welcome to ClubPolo
    • News, Updates and Club Information
    • Sign up to the Club Polo Forum - IT'S FREE!!!
    • Upgrade and become a Club Member!
    • Advertising on ClubPolo
  • Club Members Area
    • Members Only
    • Forum discounts, Promotions and more
    • Exclusive Club Members Download Area
  • Technical Forums
    • Technical Help With My Volkswagen Polo
  • Classified Sections - For Sale, Wanted, Exchange Ads
    • Classifieds - Our New System
    • Cars Breaking (For Sale)
  • Members Rides, Projects & Gallery
    • Polo's
    • Non Polo's and other makes
    • Photo & Video Chat
  • Community Discussions & Events
    • The Polo Social
    • Discussion Forums
    • Regional Meets & Shows
    • Club Polo Track Day 2017
  • Sponsored Forums
    • Auto-Glanz Detailing
    • Chris Knott Insurance
    • Prestige Keep Moving Insurance
    • Polo Performance Parts
    • Entrepreneur Traders
  • Website and Forum Problem/Feedback
    • Help and advice on using ClubPolo Forums.

Product Groups

  • The Polo Social 2018
  • Club Polo Membership
  • Club Polo Parts
  • ClubPolo Merchandise
    • Club Polo Gift Packs
  • Sponsor Advertising

Categories

  • Polo Brochures
    • MK1 (86) Polo - 1976 to 1982
    • MK2 (86c) Polo - 1982 to 1990
    • Mk3 (86c) Polo - 1990 to 1994
    • Mk4 (6n) Polo - 1994 to 1999
    • Mk5 (6n2) Polo - 1999 to 2002
    • Mk6 (9n) Polo - 2002 to 2005
    • Mk7 (9n3) Polo - 2005 to 2009
    • Mk7 (6r) Polo - 2009 to Present
    • Other
  • Magazines
    • VW Motoring
    • Advertising
    • Other
  • Technical Guides
    • Workshop Manuals
  • Club Polo Car Info Sheets

Categories

  • Active Reports
  • Archived Reports

Categories

  • Cars for sale - Polo's
  • Cars for sale - Non-Polo's
  • Wheels, Tyres, Suspension and Brakes
  • Engine, Transmission and Exhausts
  • Bodywork, Interior and Trim
  • ICE, Electrical and Lighting
  • Wanted
  • Freecycle
  • Misc (For Sale)

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 2 results

  1. Hi there, I have a problem with my car and was hoping someone could tell me what the problem could be. Sorry for long post, I'm just trying to be as informative as possible. If you don't want to read, skip to "symptoms" [back story] It started loosing coolant every 1200 miles, so I (stupidly) poured a little Radweld into it. And that's when problems arose. It all foamed out the expansion tank, car heater fluctuated from mega hot to freezing cold and all sorts of stuff. Also the car got to temperature VERY quickly. I took it to the garage and they flushed out the system, said there was no blockages and they thought it could be the head gasket Took it to another garage and they changed thermostat and said everything working fine, there's no holes or leaks or blockages (they also flushed they system). They said they couldn't duplicate the problems I was having. They also suspected the head, they said it will get worse if not fixed (they think the coolant was escaping through combustion chamber) ANYWAY, I decided to just run the car as normal, carry 2x 2litres bottle of water in the boot and top up as required and stop if car temp is about to rise. This is where the problems changed My car suddenly stopped firing out coolant, heaters suddenly started working as they should, great my car fixed itself...or so I thought. It still got to temperature a lot quicker than normal, but I didn't see that as a problem, more as a bonus really, especially with it being a diesel and normally taking for ever to warm up. Everything was normal apart from when I came to junctions and traffic lights, 10 seconds later my heaters would go cold, I mean freezing cold! As soon as I applied to revs around 1300rpm, it came through hot again. From 900rpm (tick over) to 1200 ish, thats where it would stay cold, any higher, then my heaters would start blowing out heat again. I drove it like this for around 1000 miles and then symptoms changed again!! All of a sudden, heat came out the heaters at traffic lights and junctions and behaving normally. The car went back to taking a while to warm up (bloody diesels). Occasionally having to still top up coolant every 1500miles (the light comes on dash) all seemed great. But this is how it is now and these are the symptoms that I have: Symptom 1 Right, my cars fine apart from going up hills, a normal step hill. There's one hill I go up and the heaters turn cold around halfway up, 5 seconds later my car temp starts shooting up, I've never let it reach max, its only just touched around 110 then goes straight back down. If i'm in top gear and go up the hill, the temperature shoots up a lot quicker than it would if I dropped down to 4th. Symptom 2 If i'm on the motorway and start doing 80mph, then after a minute or so, the heaters turn cold, then as expected the temperature starts to rise. I slow down, the heaters start blowing warm air and the temperature goes down. Now you could say "well don't do 80mph, that's speeding" but my car still shouldn't do that and if I need to get past someone quickly I need to know my car is going to hold up. I try to drive around it by making sure my car stays bang on 70mph or slightly under and not really overtaking anyone, but after half an hour I get the same symptoms as I do at 80mph. I have noticed if I put my foot flat to the floor the heaters turn cold for a few seconds. I try to go back roads a lot of the time as my car is completely fine at 60 and I get no issues, but I cant go back roads and avoid hills forever So yea these are the problems i'm having and would really appreciate if someone could help point me in the right direction as to what it could be as its really annoying me. Cheers
  2. Hello I bought a k&n typhoon kit for my 1.6 polo gti. I'm an amateur at fitting things but still thought id give it ago myself. I didn't have any problems accept fitting the bottom half of the pipe which leads to the front side grill. my instructions cut off most of the pictures etc due to a rubbish print and I have downloaded the instructions online but I still cant figure it out. i've taken it back off the car now and put my std airbox back on. But if I can get some good pics or instructions to fit the bottom bracket then ill put it back on. :)
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy Guidelines