Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'fuel'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Calendars

  • Meets, Shows and Events
  • Birthdays

Forums

  • Welcome to ClubPolo
    • News, Updates and Club Information
    • Sign up to the Club Polo Forum - IT'S FREE!!!
    • Upgrade and become a Club Member!
    • Advertising on ClubPolo
  • Club Members Area
    • Members Only
    • Forum discounts, Promotions and more
    • Exclusive Club Members Download Area
  • Technical Forums
    • Technical Help With My Volkswagen Polo
  • Classified Sections - For Sale, Wanted, Exchange Ads
    • Classifieds - Our New System
    • Cars Breaking (For Sale)
  • Members Rides, Projects & Gallery
    • Polo's
    • Non Polo's and other makes
    • Photo & Video Chat
  • Community Discussions & Events
    • The Polo Social
    • Discussion Forums
    • Regional Meets & Shows
    • Club Polo Track Day 2017
  • Sponsored Forums
    • Auto-Glanz Detailing
    • Chris Knott Insurance
    • Prestige Keep Moving Insurance
    • Polo Performance Parts
    • Entrepreneur Traders
  • Website and Forum Problem/Feedback
    • Help and advice on using ClubPolo Forums.

Product Groups

  • The Polo Social 2018
  • Club Polo Membership
  • Club Polo Parts
  • ClubPolo Merchandise
    • Club Polo Gift Packs
  • Sponsor Advertising

Categories

  • Polo Brochures
    • MK1 (86) Polo - 1976 to 1982
    • MK2 (86c) Polo - 1982 to 1990
    • Mk3 (86c) Polo - 1990 to 1994
    • Mk4 (6n) Polo - 1994 to 1999
    • Mk5 (6n2) Polo - 1999 to 2002
    • Mk6 (9n) Polo - 2002 to 2005
    • Mk7 (9n3) Polo - 2005 to 2009
    • Mk7 (6r) Polo - 2009 to Present
    • Other
  • Magazines
    • VW Motoring
    • Advertising
    • Other
  • Technical Guides
    • Workshop Manuals
  • Club Polo Car Info Sheets

Categories

  • Active Reports
  • Archived Reports

Categories

  • Cars for sale - Polo's
  • Cars for sale - Non-Polo's
  • Wheels, Tyres, Suspension and Brakes
  • Engine, Transmission and Exhausts
  • Bodywork, Interior and Trim
  • ICE, Electrical and Lighting
  • Wanted
  • Freecycle
  • Misc (For Sale)

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 36 results

  1. Hello everyone! I'm having some mysterious issues with my car after the swap. I swapped everything, it has the GTI fuel pump, but still has a rough idle when cold, and poor perfomance even when the engine is at it's operation temp, and it cranks for 3-4, even 5 secs before it starts the engine.It struggles at higher rpms, and has a top speed of 150 km/h instead of 200 km/h. I replaced almost every sensor I could, it's definitely not the lambda sensor, or the crankshadt pos. sensor. Even replaced the coolant temp sensor. I noticed that I have a grey 167 fuel pump relay with 4 legs instead of a black 410 with 8 legs. The guy who made the wiring, didn't notice the different relay. Can this be the cause of my problem? Or could the VVT actuator failure cause this? Thanks for the help!
  2. Hi, I am in the middle of trying to carry out a few repairs to my 94 mk2f coupe. My old fuel tank needed to be replaced due to rust and corrosion and I have encountered a few problems while fitting the new tank. I saw a diagram on here before the same as the one attached but it had a list of what each number means, can somebody please link me to this/post this below? Thanks for your help, Vinny
  3. Anyone have any idea why my 1.1 is not firing. It seems like fuel is not being pulled through as it is pooling in inlet manifold just under the carb. There was suction when I put my hand over the carb. Anyone else had this problem and know the solution.
  4. Hi again. So after chatting on here and trying to solve the problems on starting after refuelling. I’ve got some questions and hope someone can help out!?!! 🙂 So each time I refuel I have problems starting. Sometimes it happens when it’s warm and I’ve turned it off and tried to start again a short time after. Once it does fire up I get a really rich smell with a cloud of light smoke out the back. Someone said it sounds like the pressure regulator. Because I’ve established that the fuel pump is working properly. Any one else had issues like this? Please help. G
  5. Hi my mk2f 1ltr breadvan has a problem . Did not start yesterday so i check battery and it was flat as first i thought i left lights on or radio but i never . So i put in new battery and fired up straight away but i noticed after i switched of ignition off i could still here fuel pump running not sure why so i switched it back on ignition and it stopped. I repeated the on off with ignition and same thing happened fuel pump still running after i turned off the till ignition again . So i assume this is why i had a flat battery as its was still doing its thing after i switch car off and going into the house , hence flat battery next day. Advice please. Many thanks.
  6. Hi everyone, if anyone could help me diagnose my problem that would be amazing! I'm sure its down to something electrical? I have recently got back hold of the car (off road since'15) I had her firing a few times but running naff (always near enough flooding) so since these things I have changed; spark plugs, battery, replaced 1 HT lead (misfire), dizzy cap, oil sensor, blue and black coolant temp sensors, full service (oil, air & fuel) and also added and exhaust system. I have also added a gasket to the throttle body which was missing and fixed the one which sits between this and the carb (thick black one). Only after getting this far with the car today I've managed to see how bad the carbs flooding, if anyone has any ideas what it could be please let me know OR if you get the nail on the head I will PP you a beer token! :) Many thanks video here -
  7. Fitted a new tank, about three months after removing the old one, and losing the scribbled diagrams of where the pipes and connections go. I have a long, long, clear plastic pipe running down from the filler neck area, and can't for the life of me remember where it's supposed to go? Can't see any missing connections. Trying to get the vent pipe on in the falling snow was fun too - pour on boiling water, move the pipe 1mm along, then it gets cold and goes rock solid again...!
  8. Hi All, I've converted my Mk2f to a 6n2 1.6 16v ARC engine, Therefore I have changed the fuel pump to a 3 bar pump. So my question is is there away to do away with the lift pump, make it so the external pump will just suck the fuel threw it or is there no need because it wont restrict the flow? I'm pretty sure I've seen a thread before talking about how to make the lift pump redundant or so the external pump will just pull it threw.. But can't seem to find it.. Cheers for any help in advance..
  9. So.. I openly admit I know next to feck all about wiring.. anything else I’m sound with. Anyways, today I wired my facet fuel pump into relay 24. Question is will it work or is it just plain retarded ? Unfortunately I couldn’t save myself the embarrassment of pure failure as I don’t have a battery to try so here I am. All criticism welcome but if it is mass failure some pointer would be good too. Thanks in advance people
  10. Afternoon all I have just recently purchased a 2007 9n3 GTI after owning a 6n2, the previous owner told me that he had the car remapped but cant remember the name of the garage or what map was put on it, all he said was the only option he had at the time was optimise it for standard fuel or high octane and he choose high octane, the guy suggested that it would bump up the circa to 200bhp after the remap. The issue I am currently having is the vehicle is currently fully standard apart from the remap that I am aware of, however when i drop the car into 4th gear and accelerate it feels as if it also takes a minute to realise i have put the foot down and seem likes it misfires before picking up speed, I have felt it once or twice in 3rd but it is almost everytime in 4th I feel it. Could this be related to the car being remapped or could it be something as simple as plugs? Also wondering what mods most people start off with, I have been told to do miltek exhuast, SFS oversize turbo intake pipe, forge throttle body hose, airtec fmic, forge 007 diverter valve, secondary air intake delete and to delete N valves. Is this the usual mods and if so what order do most people do them in and what are the benefits of these mods? Also any links to buy these mods + guides on doing them? Thanks
  11. I recently bought a 9n 54 plate Polo. We haven't refuelled it yet and the fuel flap doesn't open automatically. Should it open when the car is unlocked? I read that I can manually over ride it from inside the boot by pushing the actuator up with a screw driver but obviously this isn't ideal. Is this common and what's the fix? Not sure if it's related but the passenger door doesn't lock as it should when you lock the drivers side.
  12. Hi can anyone tell me which direction should the arrow on a fuel filter point on 6n2 polo? The old filters arrow is pointing towards the drivers side, someone told me that is wrong! Thanks
  13. Hi I have erratic engine idle on my mk2f 1ltr it settles after about 10 mins then I can drive off. Also its quite slow on acceleration but after a while it picks up seep again. Never had a 1ltr before so not sure this is the norm ? Am I correct in thinking it maybe an problem with air flow vale or fuel pump on way out ? Thank you.
  14. I currently have a petrol polo estate. It would look as if it is leaking fuel. I want to replace the fuel lines but I cannot find anywhere that sells a new kit anymore. This means I will need generic tube. GSF and Euros sell this but I have no idea which diameter I need. does anyone know what tube I would need to replace my feed and take fuel tube. Added a couple pics. Thank you in advance!
  15. Hi, should be a simple question for someone in the know: what order does the fuel flow around a 3f get system? is it: lift pump the white box in line pump fuel filter injection rail return to white box thanks
  16. Hi All, Just Wondering If Anyone Can Tell Me The Minimum Fuel Flow Rate For The 6n2 GTI. Cheers..
  17. Hi All, I'm currently doing 1.6 16v Gti engine conversion to My Mk2f. And I'm just wondering if anyone can confirm that this engine requires a 3 bar fuel pump.. Any help much appreciated... Thanks in Advance..
  18. Help!!! Hi all, purchased a mk2 1989 Breadvan a few weeks ago as a rolling project for my 2 sons. Great little car in nice condition and it was running like a little sewing machine until this weekend. I filled up at the local garage and 3 miles later the kangarooing started. It idles fine but has a dead spot as you take off in first, has stalled unless you floor the accelerator, and then is very jumpy up through the gears. It runs better at speed in 4th gear but is rough everywhere else. Ive checked the plugs and they look nice and clean, all leads are ok too. I'm thinking crap in the fuel lines, filter and/or pump and maybe blocked jets in the carb. Any advice before I begin to strip things out appreciated. cheers.
  19. HI there Right I've got the fuel pump out of a 16v easy But trying to get the fuel pump out of my 95 1.3 8v single point is different I've unscrewed the black ring took the pipes off the top bit came off bit the rest of the unit is sat in the tank unlike the other one came out in one piece Cheers carl
  20. Tweakz

    Fuel pump

    HI there I'm doing and 1.4 16v Afh conversion I'm just wondering would then engine run off a 95 1.3 8v fuel pump Cheers Carl
  21. hi this is my first post on the forum so forgive me for any mistakes, I got my 9n3 1.2 in September and have had a problem where occasionally the engine cranks but does not start. RAC suggested it was a fuel pump relay problem (number 404) so I got this changed. Since then the problem has continued to happen every so often. The usual humming sound when opening the door and turning the ignition does not happen when it doesn't start. a second RAC visit told me that there is also a fuel pump primer relay (number 167) and this may be the problem. I cannot find where this is located does anyone know where it is? its starting to annoy me now as having a car that decides not to start sometimes is a pain. I know where 404 is located (below the steering wheel on the right) but there is no 167 there.
  22. Hey guys wondering if you could help, my bready has been messed with and has at least 3 different fuel pumps (1 Connected, 2 Not) but the connected one is too high pressured when it is on but doesn't allow anything through when it's off, guessing previous owner has fitted this when another broke, long story short was wondering what fuel pumps you had in place so I could just go back to factory? Thanks in advance, Ben ? PFA
  23. ShaneHiggs

    Fuel Sending Unit

    Hey guys, I need help! My fuel gauge isn't going out of the red, I filled the the tank up until the pump clicked off and I had put £40+ in the tank so I know there is defiantly fuel in there but my gauge is showing in the red (the fuel light doesn't come on though, just the needle). I've taken the fuel pump / sender out of the tank and the float moves freely without any issues. I'm wanting to bridge the power cable to force the gauge to show full but not sure which wires to bridge, anyone got any idea? (not looking to fake a full tank permanently just wanting to make sure the gauge is registering the current so I can hopefully narrow it down to a faulty sending unit.) Any common problems people have experienced and fixed that could help me out?
  24. Hello everyone,I'm after a little bit of help with my 6n2.The car turns over fine but is failing to start, it started when sprayed with 'easy start' in the air intake pipe.I have done searches on the internet and checked all of the comments that people have said but that failed to do anything.We have checked all of the sensors and the relays are going to be tested tomorrow, I will add the results.We have been told the fuel is tracking back but we cannot find any pin holes in the fuel lines or leaks.The battery wasn't fully charged but we where using a jump pack, I will test tomorrow evening when the relays are back with a fully charged battery.Please let me know if you know what's wrong with this car because it's just sitting there.ThanksAaron.
  25. Hey guys! Got a problem with fuel not reaching the engine. It all started with a spontaneous trip where the engine started to loose it's power during acceleration and after a while it basically just died as I pushed the throttle pedal down. Started some simple tests to see what could have gone wrong and noticed that the fuelpump didn't pump any fuel as I turned the key to ignition. I tried to start it a couple of times and noticed that it would fire up but died just shortly after because of fuel loss in fuel lines. I measured the voltage from the plug for the fuelpump and it did get 12 volts as the key was turned to ignition and as i tried to start it the voltage was at 9,5 volts. 10 Days later i changed the fuelpump to one with the exact same product number (VDO 6N0 919 051L) which should be a 3bar pump. It started on the first try and I took it for a spin and it worked flawlessly for 6km (and also the 20km trip home). The next day however, when I was driving to work, it started to do the same thing again so directly after work I went and bought some Redline Fuel Injection Cleaner and it now ran better, but sill not perfect. Went straight home and changed the fuel filter which hadn't been changed a single time (1997-05-06 was the production date of fuel filter, the car is at approximately 240000km) and it then got a little better again. 50km more and the car started to missfire or die (felt like during some engine strokes, one ingredient for combustion was missing) and a couple more km after that it died again and stalled completely. The car didn't want to start... AGAIN! The fuelpump did not run as the key was turned to ignition but if you left it for a minute and tried to start it it fired up for a second or two but died shortly after. Now... here's my question: Could it be something with the fuel in the tank? Like if there's something mixed with the fuel that makes the pumps destroy themselves? Could I have a blocking somewhere in a line or hose? Could it be a relay problem? I will lift out the battery from the car and test the old pump directly on the battery's poles as I wont even bother to start it anymore until I've reached some sort of conclusion. Maybe I should try this on the new pump too that is fitted in the car?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy Guidelines